CENTURION VARIO

Moeiteloos maximale variabiliteit en diverse transportmogelijkheden met veilig rijgedrag en een natuurlijk fietsgevoel.

BEKIJK DE PRODUCTPAGINA

Met de Vario presenteren we onze eerste cargofiets. Het combineert moeiteloos maximale variabiliteit en diverse transportmogelijkheden met veilig rijgedrag en een natuurlijk fietsgevoel. Op de uiterst robuuste en lange bagagedrager aan de achterzijde kunnen personen of lasten tot 70 kg comfortabel worden vervoerd dankzij de diverse bevestigings- en aanpassingsmogelijkheden. Een voordrager maakt de indrukwekkende transporteigenschappen compleet. Of je de Centurion Vario nu uitrust met twee kinderzitjes, een standaard Eurobox of de transporttassen die in samenwerking met Vaude zijn ontwikkeld en bij de levering zijn inbegrepen: de Vario kan in een handomdraai worden aangepast aan jouw actuele behoeften en voldoet aan een ongelooflijk breed scala aan transportmogelijkheden. Hiermee ben jij perfect uitgerust voor allerlei vrijetijdsactiviteiten, dagelijkse taken én milieu vriendelijke transport klussen. 

CARGO-GEOMETRIE

Met een maximaal toegestaan totaalgewicht van 180 kg is de Vario uitgerust voor diverse transporttaken. De robuuste, langgerekte bagagedrager aan de achterkant kan tot 70 kg dragen en is voorzien van twee interfaces voor Thule Yepp EasyFit kinderzitjes, evenals verschillende bevestigingsmogelijkheden. De extra voordrager, die twee interfaces voor bidonhouders integreert en de bevestiging van een expansie mogelijk maakt, kan tot 15 kg belast worden.

MEEST VEELZIJDIGE TRANSPORTMOGELIJKHEDEN

Door gebruik te maken van twee verschillende wielmaten (26" aan de voorkant / 24" aan de achterkant) creëren we enerzijds voldoende ruimte voor de grote bagagedrager en zorgen we anderzijds voor een comfortabel en meer natuurlijk rijgedrag bij hobbels en obstakels in de weg. Een bijkomend voordeel van deze keuze is dat onze Vario, met een totale lengte van twee meter, slechts iets langer is dan een traditionele elektrische fiets. Daardoor neemt de benodigde parkeerruimte niet veel toe. De lage positionering van de bagagedrager aan de achterkant zorgt tevens voor een optimaler zwaartepunt. In combinatie met de dikkere framebuizen zorgt dit voor optimale stijfheid van het frame en bereiken we een voorspelbaar, veilig rijgedrag én een natuurlijk gevoel tijdens het rijden.

VEILIG TRANSPORT MET DE CENTURION VARIO

Met de ongelooflijke variabiliteit in transportmogelijkheden van de Vario is deze perfect uitgerust voor verschillende taken in het vervoeren van personen. Met de transportbeugel gemonteerd, kunnen tot twee Thule Yepp Maxi EasyFit kinderzitjes (Afbeelding 1) snel en eenvoudig aan de achterdrager worden bevestigd, waardoor kinderen van één tot circa vier jaar veilig kunnen worden vervoerd. Voor maximaal twee kinderen vanaf vijf jaar is onze passagierskit (Afbeelding 2) het meest geschikt. Deze passagierskit bevat een transportbeugel, een gevoerde zitting met rugkussen, voetplanken en een spaakbeschermer voor optimale veiligheid. Het meenemen van een ouder kind of jongvolwassene vanaf elf jaar en tot maximaal 70 kg op het zitbankje met handgreep (Afbeelding 3) is ook toegestaan - onze derde optie voor het vervoer van personen. Ook hier biedt onze spaakbeschermer eersteklas veiligheid.

VOETPLANKEN

Dankzij robuuste voetplanken aan beide zijden van het achterwiel hebben de jonge passagiers van de Vario altijd een optimale plek om hun voeten neer te zetten en zijn deze veilig geïntegreerd in de fiets. Bovendien bieden ze extra stabiliteit voor de hoogwaardige Vaude bagagetassen die bij de levering zijn inbegrepen, evenals een plaats om andere ladingen mee te nemen. Als de voetplanken niet nodig zijn kunnen deze worden gedemonteerd. Raadpleeg de handleiding voor meer gedetailleerde informatie en (de)montage instructie.

VOETSTEUNEN

Om snel en flexibel te kunnen inspelen op kinder- of personenvervoer, zijn inklapbare voetsteunen geïntegreerd in het algehele concept van de veelzijdige Centurion Vario. Hierdoor kan in een oogwenk worden geschakeld tussen puur vrachtvervoer en het vervoeren van passagiers, en vice versa. De voetsteunen voor personenvervoer zijn gemaakt van stevig aluminium en bieden dankzij hun geribbelde structuur altijd optimale grip voor de voeten van jonge passagiers.

Handgrepen

Om passagiers een extra houvast te geven, kunnen de speciale Centurion Vario handgrepen gemonteerd worden aan de zadelpen van de bestuurder. Dit geeft niet alleen extra houvast en stabiliteit aan jonge passagiers, maar ook het gevoel dat ze echt kunnen meerijden. Niet alleen zelf rijden, ook meerijden is gewoon leuker op de Vario!

Transportbeugel

Voor het vervoeren van passagiers maakt de Vario gebruik van een transportbeugel die bevestigd word aan de bagagedrager achterop de fiets. Deze is gemaakt van robuust aluminium en dient tevens als veilig bevestigingsframe voor een standaard Eurobox van 60 bij 40cm of twee drankkratten van 30 bij 40cm. De buis die parallel aan de beugel loopt beschermt tevens de handen van de kleine passagiers. Indien de transportbeugel niet nodig is, kan deze eenvoudig gedemonteerd worden.

Gepolsterde zitting

Monteer snel, gemakkelijk en veilig de gepolsterde zitting op de Centurion Vario door middel van de KLICKfix-adapter. Met een hendel wordt de zitting vergrendeld om jonge passagiers meer comfort te geven tijdens het vervoer.

Spaakbeschermers

Met de naadloos geïntegreerde spaakbescherming in het design van de Vario beschermen we jonge passagiers niet alleen tegen beknelling, maar bieden we ook extra bescherming tegen opspattend water bij die onvermijdelijke regenbui in het groene Nederland.

Dubbele standaard met vergrendeling

Als de Vario niet in beweging is, zorgt een uiterst doordachte en robuuste standaard voor een goede stabiliteit. Deze standaard is voorzien van een praktische vergrendeling, waardoor de standaard niet onbedoeld kan inklappen tijdens het beladen van de fiets. Extra veilig! Met behulp van een hendel aan het stuur kan het vergrendelingsmechanisme gemakkelijk ontgrendeld worden en kun jij veilig op weg.

Voor- en achterbagagedrager

De extra lange en uiterst veelzijdige achter bagagedrager van de Vario is de interface voor verschillende opbouwmogelijkheden en vormt daarmee het hart van onze cargo fiets. Dankzij talrijke bevestigingsmogelijkheden en een draagvermogen van maximaal 70 kg is hij optimaal uitgerust voor allerlei transporttaken. Op de voorbagagedrager, met een maximaal draagvermogen van 15 kg, kunnen kleinere bagagestukken snel en veilig worden bevestigd met behulp van een snelbinder, en ze zijn direct binnen handbereik. Bovendien biedt de Vario jou de mogelijkheid om aan elke kant van de drager een bidonhouder te bevestigen. De speciaal op maakt gemaakte Vaude Vario Shoppingbag is ideaal voor het doen van de kleinere boodschappen!

Vaude tassenset

Bij Centurion hechten we veel waarde aan duurzaamheid en design. Daarom was de keuze wat betreft accessoires niet moeilijk: Vaude was de enige optie. Deze koploper op het gebied van duurzaamheid maakt al jarenlang tassen van de hoogste kwaliteit én worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Dit word onderstreept door de Bluesign certificering. De Vario beschikt over eenvoudig afneembare cargo tassen met een volume van 37 Liter per tas en een rolltop design om waterafstotend en makkelijk in gebruik te zijn. Het ‘Bag in Bag’ systeem maakt demontage bij alternatief gebruik van de Vario overbodig. De Vaude Vario Shoppingbag op de voordrager maakt de set compleet.

Comfort & overzicht

Een lage instap zorgt bij de Vario voor eenvoudig op- en afstappen, wat vooral in volgeladen teostand een belangrijk voordeel is. Om de zithoogte variabel en over een zo groot mogelijk bereik aan te passen, wordt er gebruik gemaakt van een telescopische zadelpen. De zadelpen schuift hierbij in twee etappes uit. Voor extra comfort zorgen de 60mm brede Schwalbe Pick-up banden en een luchtgeveerde voorvork met 80mm veerweg, die snel aan de beladingsstatus kan worden aangepast. De rechtere zithouding biedt het beste overzicht in het verkeer.

Direct-mount kettingblad met geïntegreerde kettingkast

De gloednieuwe Bashguard crank met kettingbeschermer is volledig geïntegreerd in het design van de Centurion Vario. Hiermee biedt deze niet alleen bescherming tegen vuil en onbedoeld contact met het kettingblad en de ketting, maar is een dynamisch design element geworden.

Optimale veiligheid

De meeste fietsen beschikken over remklauwen met twee zuigers, maar de Centurion Vario heeft er maarliefst vier per remklauw. Dit in combinatie met de grote remschijven van 2036mm diameter geeft extra remkracht, zelfs ook onder maximaal beladen omstandigheden. Een hoogwaardig verlichtingssysteem verlicht de weg optimaal en zorgt voor uitstekende zichtbaarheid.

Motorbehuizing met service opening

Stijlvol en functioneel: de opvallende, design motorbehuizing met geïntegreerd ventilatieopeningen zorgt voor optimale koeling van de aandrijving en daardoor altijd optimale prestaties. Een modulaire serviceklep bied eenvoudige en snelle toegang tot de aandrijfeenheid voor onderhouds- of servicewerkzaamheden.

Montagebeugel voor ABUS Bordo-slot

Om de Vario altijd optimaal te beschermen tegen diefstal, is het uitgerust met een montagebeugel voor een ABUS Bordo-vouwslot. Hiermee kan dit uiterst robuuste vouwslot naadloos en discreet aan het frame worden bevestigd.

Supertaper

De Supertaper balhoofdbuis met extra afgedichte ACROS balhoofdlagers verdeelt de krachten van de voorvork nog effectiever en verhoogt de duurzaamheid. Bovendien zorgt deze voor een vloeiende visuele overgang tussen het frame en de voorvorkkroon.

Intuïtief sluitingsmechanisme

Bij het ontwikkelen van de accu kap stonden veiligheid en gebruiksgemak centraal, evenals een naadloze aansluiting op het frame. Met slechts een paar eenvoudige handelingen kan de accu kap worden losgemaakt om de accu uit te nemen. Daarnaast beschermt de accukap uiteraard tegen diefstal van de accu.

Gebruiksindicator

Alle belangrijke functies en toegangspunten op de fiets worden geïllustreerd door eenvoudig te begrijpen en zelf verklarende pictogrammen.

Opgeruimd ‘dashboard’

Het opgeruimde dashboard biedt het beste overzicht en gemakkelijke bediening, zodat jij je kunt focussen op de weg en het verkeer. Zelfs de verlichting kan super comfortabel worden bediend met een knop aan het stuur. Het Bosch Kiox display maakt het totaalpakket compleet met veelzijdige weergaveopties.

Chainstay beschermer

Om de achtervork van de Centurion Vario te beschermen tegen kettingklapperen en ongewenste krassen op bijvoorbeeld wat oneffenere wegen, is de fiets voorzien van een effectieve chainstay bescherming die luchtkamers bevat voor extra effectieve demping. Hierdoor blijft jouw Centurion fiets er ook na jaren gebruik nog goed uitzien.

Kabelintegratie

De slimme kabelintegratie bij het balhoofd zorgt voor een opgeruimd, net uiterlijk en zorg voor overzichtelijkheid in het ‘dashboard’ van de Vario. Slim detail hierbij is dat de stuurpen kan worden aangepast in hoogte en lengte, zonder de kabels te hoeven loshalen.

Gemakkelijk opladen

De elegant geïntegreerde oplaadpoort, die dicht bij het balhoofd is geplaatst, is gemakkelijk en comfortabel bereikbaar. Met een magnetisch sluitende afdekkap is deze goed beschermd tegen vuil en weersinvloeden. De magneet voorkomt ook effectief geluid op oneffenere wegen. Naast deze praktische meerwaarde is deze design afdekkap een echte blikvanger in het aanzicht van de Vario.

Fly kettingbeschermer

In samenwerking met producent en merk Curana ontwierp Centurion een praktische kettingbeschermer die vieze broekspijpen voorkomt. Ook deze past uiteraard precies in het design van de Vario.

Bosch Cargo Line motorsysteem

Voor de specifieke behoeften en eisen van een cargofiets maakt de Vario gebruik van de Bosch Cargo Line aandrijving met krachtige 85 Nm aan koppel. Deze biedt een nog hoger ondersteuningsniveau van maar liefst 400%, tegenover de 340% van de Bosch Performance Line CX. Hierdoor is het mogelijk om zelfs bij volle belading gemakkelijk weg te fietsen met relatief weinig inspanning. Met een volledig geïntegreerde 625 Wh-accu en de mogelijkheid om een extra 500 Wh-accu op de onderbuis te bevestigen, is de Vario uitermate geschikt voor langdurig gebruik en het vervoeren van zware lasten.

CENTURION VARIO

Exclusief verkrijgbaar via Merida Benelux

GA NAAR DE PRODUCTPAGINA

Merida Benelux M.O.R.E. BIKE

Merida Benelux BV

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Postbus 799
7301 BA Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 2200
info@merida.nl
www.merida.nl

Merida Experience Center

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 1001
info@merida.nl
www.merida.nl

Birzman Bicycle Tools

+31(0)55 506 6699
info@birzman.nl
www.birzman.nl

Volg Merida

Inschrijven Nieuwsbrief

MERIDA MORE BIKE

Aan verandering onderhevig; vanwege continue ontwikkeling behoudt Merida zich het recht voor om een of alle specificatie(s) en/of prijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Merida Benelux accepteert de volgende betaalwijzen
Informatie over cookies

Cookies zijn belangrijk voor een goede werking van Merida.nl. Om uw gebruikerservaring te verbeteren, gebruiken wij cookies om de aanmeldgegevens te onthouden en een veilige aanmelding te bieden, statistische gegevens te verzamelen om de functionaliteit van de site te optimaliseren en inhoud te bieden die is afgestemd op uw interesses. Klik op accepteren om cookies te accepteren en deze melding niet meer weer te geven, of klik op instellingen voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan onze site.

Vergelijk fietsen (0 van 6)